Hantavirus

Hantavirus és un gènere que agrupa una gran diversitat de virus de ARN, aquestos virus són transmesos per rosegadors infectats.

Denominats d’esta manera per haver-se reconegut els primers casos a la vora del riu Hantang, durant la guerra de Corea en 1951, el gènere Hantavirus pertany a la família Bunyaviridae. Es reconeixen dos grups d’Hantavirus que s’associen a dos presentacions clíniques diferents: els Hantavirus del vell món predominants a Àsia i Europa i els del nou món predominants a Amèrica.

Els primers inclouen les espècies Hantaan (HTN), Puumala (PUU), Seoul (SEU), Prospect Hill (PH) i Dobrava. Aquestos produeixen un quadre conegut com Febra Hemorràgica amb Síndrome Renal (FHSR) i són responsables d’uns 100.000 casos anuals fonamentalment a Àsia (sobretot a Xina i Corea), encara que també s’han detectat a Europa, presenten una mortalitat que oscil·la entre l’1 i 15% i és considerat com un virus de ric de bioseguritat 4.

Els segons van ser reconeguts per primera vegada al maig de 1993 en la regió de Quatre Cantons al sud-oest d’EUA, on s’ajunten els estats de Nou Mèxic, Arizona, Colorado i Utah. Allí es va realitzar el primer diagnòstic d’un brot de malaltia febril associada amb insuficiència respiratòria aguda, xoc i una mortalitat del 60 a 80%. El seu agent etiológic en principi desconegut, va ser identificat més tard com una nova espècie d’Hantavirus denominada inicialment Virus sense Nom, o Convict Creek o Mort Canyon i que hui es coneix amb el nom de Four Córners (FC) Hantavirus . Es va denominar a esta nova presentació: Síndrome Pulmonar per Hantavirus (SPH).

hanta virus imatge

Hantavirus



No Comment

Deja una respuesta


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 2 14 ?